Tápanyagdús élelmiszerek
Kevesen tudják, hogy vannak olyan „nem szeretem” ételek, amik olyan élelmiszerekből készülnek, amikben sok vitamin és más hasznos tápanyag van.
Ilyen ételek például a brokkoliból, kelkáposztából készült főzelékek, illetve a májból, veséből, tüdőből készült ételek.
Miért egészségesek a marhamájból készült ételek?
Amikor a marhamájról van szó, nem sok embernek fut össze a nyál a szájában, pedig jó lenne, ha többször ennénk marhamájból készült ételt.
A húsokhoz képes a máj kevesebb kalóriát és több értékes anyagot tartalmaz, és ráadásul olcsóbb is.
A marhamájban nagyon sok vas van. 10 dkg marhamáj kb. 4 mg vasat tartalmaz. A vas fontos ahhoz, hogy a vér elég oxigént tudjon szállítani, és a vas segíti az izmokat is, és erősebbek leszünk tőle.
Ha nincs elég vas a szervezetünkben, akkor ez vérszegénységet, fáradékonyságot, szívritmuszavart okoz.
A májban sok az A-vitamin is. Ez a vitamin fontos a szemünk egészségéhez, kell a jó látáshoz, és erősíti az immunrendszert.
A marhamájban vannak B-vitaminok is. A B1-, B2-, B3-vitamin elősegíti, hogy több erőnk legyen, a B9-vitamin (folsav) csökkenti a vérnyomást. A B12-vitamin segíti az idegek és az agy működését, és ettől is több lesz az erőnk.
A vasat és az A-vitamint képes a saját májunk is raktározni, éppen ezért nem kell minden nap marhamájat ennünk. Már az is jó lenne, ha hetente egyszer ennénk marhamájból készült ételt.
Ha mégsem jött meg a kedved a marhamájhoz...
Ha a fentiek nem hozták meg a kedved a marhamáj ételekhez, itt van egy nagyon jól hasznosuló svéd folyékony termékünk, amikben megtalálhatod azokat a hasznos anyagokat, amik a marhamájban is benne vannak.
Ezt a termékeket biztonságosan használhatod a napi adagolás szerint.
Ez a termékünk a "folyékony vas" készítmény!
Ebben nem csak jól hasznosuló vasat találsz, hanem benne vannak azok a B-vitaminok is, amikről most írtam, és vannak benne olyan bio gyümölcsöknek és zöldségeknek a kivonatai is, mint például az aloe-vera, áfonya, árpafű, brokkoli és lucerna. Ezeken kívül van benne C-vitamin is.